Jen Nguyen

Get yourself a dose of dopeness!

Lastest on Insta & Life Talk

Publicerad 2015-07-28 13:02:35 i Simple thing in life,

@kyou2191
 
Jag ligger hemma och är sjuk idag. Det har varit mycket på gång med mitt liv den senaste tiden så jag känner verkligen att jag inte har tid med att vara sjuk. Det är nu då man verkligen uppskattar när man är frisk och mår bra, att man har nära och kära som finns där för en och att även de mår bra...
 
Jag, precis som många andra, oavsett hur bra vi har det så klagar vi för vi inte tycker att vi har det tillräckligt, att vi måste ha det bättre, att vi har för lite pengar, för lite kläder, för litet hus, att det är säkert grönare på andra sidan m.m. Det är helt naturligt att vi människor strävar och kämpar mot ett bättre liv, men oftast glömmer vi att uppskatta det vi redan har, och bli så upprörd över det vi inte har.
 
När jag mår dåligt, fysiskt eller psykiskt, så brukar jag tänka:"Varför kan inte mitt liv vara si eller så, varför kan inte jag ha det ena eller andra, hade det varit mycket enklare då...". Jag kan slå vad om att jag inte är den enda här i hela jorden som tänker så. När dessa tankar kommer och spökar och får mig att må ännu sämre, försöker jag att tänka på vad jag redan har och hur värre det hade blivit om jag hade varit utan det.
 
Tänk om jag inte ens hade haft ett tak över huvudet, mat att äta, en säng att sova... hade jag fortfarande mått dåligt över att inte ha tillräckligt med pengar till en utlandsresa eller att gå ut och festa med mina kompisar osv.?
 
Tänk om jag inte hade en familj som bryr sig om mig, hade jag fortfarande tagit dem för givet, blivit arg och sägt taskiga saker till dem bara för att jag hade haft en dålig dag, eller att de inte kunde skjutsa mig till mina kompiar någon kväll?
 
Vi tycker så himla synd om oss själva när vi är sjuka, även om vi vet att vi kommer bli friska om ett par dagar medan andra kämpar med cancer och dylikt och ändå är positiva. Tänk om någon i vår familj är svårsjuk? Hade du behandlat den familjmedlemmen på samma sätt som innan?

Alla lever sitt eget liv och har sina egna problem, att vi ständigt jämför oss med andras liv som vi anses vara mycket bättre är bara meninglöst och får oss att må sämre än vad vi egentligen kan må. Naturligvist, är det inte heller lätt att kunna tänka positivt när man mår dåligt, men om man på något sätt försöker att tänka om och uppkskatta det man redan har runt omkring sig, tror jag att livet kommer att kännas något lättare. Det vi redan har, ger oss även kraft och energi för att ta oss igenom svårigheterna och jobbiga problem.

So appreciate your life as it happens,
Moments will soon pass and you'll wish you had treasured them more.

Kommentarer

Postat av: Jasmine

Publicerad 2015-08-08 13:35:14

Vad klok du är! Och krya på dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jen Nguyen

Welcome to my place! I'm a 24 years old girl from Sweden living in London right now and studying at London College of Fashion. Thanks for following my journey and let me sharing my passion for fashion, dancing and traveling. I hope to be able to inspire you guys im some ways and I believe that you definately inspire me back!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela